Sportkörök

Iskolánkban számos sportkör működik, melyek közös tulajdonságai:
  • az adott terület iránti érdeklődés felkeltése, megszerettetése,
  • tehetséggondozás,
  • gyerekek összetartása,
  • csapatszellem kialakítása.
Ezek a sportkörök heti rendszerességgel, s állandó gyereklétszámmal évek óta hatékonyan működnek. Ezt bizonyítják a különböző versenyeken elért igen szép eredmények is. Bízunk abban, hogy ebben a nagyszerű "Móriczos családban" - szülők, pedagógusok, diákok - további összefogással  még több szép sikert érnek el sportolóink.


[ LABDARÚGÁS ]     [ ATLÉTIKA ]     [ RÖPLABDA ]

 

 LABDARÚGÁS

Iskolánkban nagy múltja van a futballnak.
A városban először nálunk indult el a gyerekfoci és az utánpótlás képzés.

Az alsó osztályosoknak 1.-2.-ban heti 2 órában, 3.-4.-ben heti 3 órában tartunk edzéseket.
Célunk a labdarúgás alapjainak lerakása, a küzdeni akarás tudatosítása, hogy a későbbiekben is megállják a helyüket az életben ezek a gyerekek.

Folyamatosan kitűzött és megvalósított célunk, hogy a Diákolimpiákon részt vegyünk, s dobogós helyezést érjünk el. Ezek azt bizonyítják, hogy a gyerekek ügyesek és szeretik is ezt a sportot.
Iskolánk hírnevét azzal is öregbítjük, hogy házitornákat rendezünk, s különböző iskolák meghívásainak is eleget teszünk. Ezek a gyerekek, akik nálunk edzenek, a városi Sportiskola színeiben is sportolnak, így még alaposabb tudást is szereznek, így azok az edzők is közrejátszanak az eredményeikben.

A felső tagozaton az alsóban megszerzett tudást viszik tovább a gyerekek. Intenzív sportiskolai edzés keretében folyik a továbbképzésük. A Sportiskolának besegítünk azáltal, hogy a megyéből érkező tehetségeknek otthont adunk, ezen kívül a Diákolimpiára való felkészítést is itt oldjuk meg.
Eredményes munkánkat igazolja, hogy a különböző országos versenyeken és a Diákolimpiákon is kiválóan szerepel évek óta iskolánk.

A labdarúgás iskolánkban egész évben tömegsportként is működik, szeptembertől júniusig heti 4 alkalommal.


ATLÉTIKA

Hetente 4 alkalommal: hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken tartunk edzést.

    Fő feladataink közé tartozik:

  • a fiatal tehetségek felfedezése,
  • az egészséges életmódra nevelés,
  • a gyerekek koordinált mozgásának fejlesztése,
  • minél több atlétikai számmal ismerkedjenek meg a gyerekek.
Célunk a különböző atlétikai versenyeken való sikeres szereplés (dobogós hely elérése), és a Diákolimpián való részvétel, illetve jó eredmény elérése. Iskolánk atlétáinak felkészültségét bizonyítja, hogy megyei versenyeken I. helyezést értek el, s az országos atlétikai bajnokságokon is a dobogóra állhattak.

Megyei Atlétika Csapatbajnokság 1. helyezett lány csapatunk (2018.10.02.)
(Lásd: felső kép)

Kölyökatlétika csapatunk a Regionális Terematlétika Bajnokságban is eredményesen szerepel. 2016. januárjában az előkelő 5. helyet sikerült megszerezni tanítványainknak.
Lásd: alsó kép)


 RÖPLABDA

A 2006/2007-es tanévben 25 éves Móricz Zsigmond Általános Iskola egyik legfiatalabb műhelye lett a leány röplabda szakosztály. Az elmúlt tanévekben fantasztikus sikereket értek el tanítványaink. Amatőr Diákolimpiai aranyérmek két korosztályban: I-II. kcs., ill. III. kcs. Országos Diákolimpián IV. hely. Strandröplabda országos döntőn ezüstérem.Az első Nemzetközi eredményünk a 2006-ban Prágában elért II. hely. 2008-ban pedig már Nemzetközi Röplabda Kupát nyertünk, ahol az elődöntőben Prága (CZ), a döntőben a Vasas (H) csapatát sikerült legyőznünk. 2009 március 6-án Romániában, Nagyváradon az Arad csapatát is magunk mögé utasítva ismét nemzetközi röplabdatornát nyert iskolánk csapata. Az azóta eltelt évek alatt több országos és nemzetközi kupában értünk el érmes helyezéseket, köztük több aranyat is.

Szakosztályunkban igyekszünk olyan minőségi munkát végezni, hogy a tanulás mellett, vonzó játékos edzésekkel megtudjunk nyerni minden érdeklődőt. 3. évfolyamtól várjuk ide a röplabdázni vágyó tanulóinkat.